Vörös Danny ismét megnyilvánult

A France Inter rádió ma reggeli műsorában Daniel Cohn-Bendittel hallhattunk beszélgetést. Danny természetesen ismét nagy örömmel pukkasztott polgárt. Sarkozy kampányának kezdetéről természetesen meglehetősen kritikusan nyilatkozott, de - mint megjegyezte - nem ő dönt majd, Sarko nyerhet. A riporter itt visszakérdezett: valóban, nyerhet? "Mit tudom én!" - válaszolta Cohn-Bendit - "Tudja, egy csomó elnököt választottak már meg úgy, hogy nem nagyon vágtuk, miért, minden országban előfordult már, Franciaországban is megeshet." Hollande kampányáról, amelynek legfőbb szlogenje, hogy François Hollande egy "normális elnök" akar lenni, úgy nyilatkozott: "Ha valaki normális, hát azt az emberek észre fogják venni, nézd már, egy normális ember!, de ha a faszi szükségét érzi, hogy kimondja... és különben is, normális ember nem akar elnök lenni". DCB a görögök mellett is kardoskodott, többek között ő is előhozakodott azzal, hogy a németek az újabb megszorítások sürgetése helyett fizessék vissza a második világháborúban a görög nemzeti bankból zsákmányolt pénzeket. De a politikailag legviccesebb rész az volt, amikor Danny arról beszélt, hogy csak azt sajnálja, hogy nem indult el a szocialista előválasztásokon. Meglátása szerint "érdekes" eredményt ért volna el, amivel pártja jobb pozícióból vághatott volna neki a szocialistákkal való megállapodás kidolgozásának. A riporter közbevetésére, hogy de mi lett volna, ha véletlen megválasztják, Cohn-Bendit úgy reagált: "Akkor szarban lettem volna." Majd hozzátette: "De maga sem gondolhatja komolyan, hogy a 3 millió francia [aki az előválasztásokon voksolt] többségében úgy képzelheti, hogy egy akkora idiótából, mint én, valaha elnök lehet!" A beszélgetés végére DCB, aki - mint mindig - most is elragadtatta magát, véletlenül Sarko szlogenjét használta, és egy "erős Franciaországot" vizionált. Mikor erre a riporter felhívta a figyelmét, elnevette magát, és visszakozott: "Bárkivel előfordulhat, hogy baromságokat beszél. Valójában egy érdekes Franciaországot akarok."

2 komment

2012.02.16. 16:32 - mistinguett

Címkék: daniel cohn bendit

A bejegyzés trackback címe:

https://gabrielturc.blog.hu/api/trackback/id/tr74119707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2012.02.18. 22:27:07

Üdv, itt szeretném jelezni hogy maradok olvasója a francia-témáknak továbbra is.

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2012.02.19. 00:23:35

@Sigismundus: És az első kommentért járó díjat kapjaaaa....

Örülök, köszi az életjelet. Még fejlesztés alatt van a rendszer, mire kész lesz, profi leszek html-ből és css-ből, a fotósoppról nem is beszélve. (Kezdjük pl. azzal, hogy a kommentek betűméretét kicsit bagyobbra veszem.)
Szóval csak ki kell várni a munkálatok végét. De ahogy a klasszikus mondja:

hey hey hey

( megoldás: youtu.be/7FmognvrztU )


süti beállítások módosítása