Megvannak a hivatalos indulók

A héten lejárt a határidő, az elnökjelölteknek le kellett adni a jelöltséghez szükséges papírcsomót, melynek legfontosabb, és egyben legnehezebben megszerezhető eleme az 500 képviselői vagy polgármesteri ajánlás. Noha összesen mintegy 42 ezer ember jogosult ajánlást adni, az 500 aláírás megszerzésébe több jelöltnek beletört a bicskája. Közülük a legnagyobb vesztes Dominique de Villepin, aki volt már külügy- és belügyminiszter, sőt, 2005 és '07 között miniszterelnök is, most azonban képtelennek bizonyult összeszedni a szükséges ajánlásokat. Végül 10 jelölt indul hivatalosan a 2012-es franciaországi elnökválasztásokon. A közeljövőben mindnyájuknak szentelünk majd itt egy posztot, egyelőre csak felsoroljuk a tíz nevet, bárminemű kiegészítő információ nélkül.

A 10 jelölt:

Nathalie Arthaud
François Bayrou
Jacques Cheminade
Nicolas Dupont-Aignan
François Hollande
Eva Joly
Marine Le Pen
Jean-Luc Mélenchon
Philippe Poutou
Nicolas Sarkozy

4 komment

2012.03.18. 13:38 - mistinguett

Címkék: nicolas sarkozy marine le pen eva joly francois hollande francois bayrou philippe poutou jacques cheminade jean luc melenchon dominique de villepin nicolas dupont aignan nathalie arthaud

A bejegyzés trackback címe:

https://gabrielturc.blog.hu/api/trackback/id/tr994323738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2012.03.20. 21:08:56

üdv. Javaslat, egy. Talán lehetne a legkevésbé esélyesekkel kezdeni a kis bemutatásokat, alighanem róluk aligha hall az ember többet.
Hollande, Sarko, Le Pen ismert eléggé.

mistinguett · http://mistinguett.blog.hu 2012.03.20. 21:27:06

@Sigismundus: Köszi, nem rossz gondolat. Az Hollande-ról szóló posztot már elkezdtem, úgyhogy ő lesz az első, mert ahhoz képest, hogy ő a legfőbb esélyes, eddig alig foglalkoztam vele, és Magyarországon egyáltalán nem is ismert. Viszont azt már rég eldöntöttem, hogy Sarkozy lesz az utolsó, még a programját se ismertette, szóval várjon csak a sorára. Én úgy terveztem, hogy össze-vissza haladok, de majd előreveszek egy-két kicsit. (Cheminade-ot, pl., mert ő tipikusan olyan állatfaj, amiről Magyarországon tán nem is tudják az emberek, hogy van.)

2012.03.21. 16:27:10

A gyors olvasás átka, ha azt hittem a címet olvasva, hogy kampánydalok következnek? :)


süti beállítások módosítása